VOOR BEGINNERS

Open Water Diver

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet?

Voor wie is deze opleiding?

WORD OPGELEID DOOR OFFICIËLE PADI INSTRUCTEURS

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier.
Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Diver-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Miljoenen mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt
Wij streven ernaar om kwaliteit te leveren en geven onze opleidingen steeds privé!
Je kan deze opleiding volgen vanaf 10 jaar.

Hoe gaan we te werk?

WORD OPGELEID DOOR OFFICIËLE PADI INSTRUCTEURS

1

THEORIE

Je ontvangt bij je inschrijving je eigen cursusboek en een bijhorende video. De theorie omvat 5 modules.

De theorie wordt privé gegeven of kan ook via zelfstudie eigen gemaakt worden. Dit kan je vrij kiezen. Stap voor stap krijg je inzicht in duiktechnieken, duikmateriaal en de onderwaterwereld. Waarom verbruik je meer lucht op naarmate je dieper gaat? Hoe kan ik mijn duikbril onder water terug opzetten? ... en andere vragen worden beantwoord.
Gevolgd door een theorie examen

2

ZWEMBAD

Tijdens de 5 zwembadlessen start je meteen met de eerste oefeningen. Elke oefening wordt omkaderd met een korte uitleg, wat dan ook meteen de link legt naar de theorie. Je leert de nodige vaardigheden in het zwembad om het duiken onder de knie te krijgen.

De zwembadlessen gaan door op maandagavond van 21u tot 22u30
Zijn er nog technieken die je niet goed onder de knie hebt kunnen we gerust een extra les inplannen

De lessen gaan door in zwembad Olympos te Dendermonde

3

BUITENWATER

Je past de aangeleerde kennis en vaardigheden toe en verfijnt ze verder in het buitenwater. Tegelijk maak je kennis met het onderwaterleven en kan je voor het eerst genieten van deze wondere wereld.

De 4 buitenwater duiken worden in overleg met je instructeur ingepland op een zondag of tijdens de week is dit ook mogelijk.

4

MINIMUM VEREISTEN

Leeftijd +10 jaar(10 jaar-11jaar max diepte 12 meter)
Een goede gezondheid
200 meter kunnen zwemmen en 10 minuten kunnen drijven